logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

  

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Vakerkenning tijdens het jaarlijkse BMA congres

Lees meer: Vakerkenning tijdens het jaarlijkse BMA congres Het jaarlijkse congres is een traditie die de Bond van Kleermakers heeft meegebracht in de nieuwe branchevereniging voor mode ambachten - BMA.

Van oorsprong was dit een belangrijk congres voor het behalen van de vakerkenning binnen het kleermakers vak. Ook wordt hier de gouden naald uitgereikt als er kandidaten voor zijn.
Lees meer

"Je weet niet wat je ziet" door Ansje van Dijk

Lees meer: Wat een genot om naar haar te luisteren, hier word ik altijd heel erg blij van. Ansje nam ons mee door de tijd en vertelde over kleding, schoenen, tassen en allerlei wetens- waardigheden waarvoor zij twee uur de tijd kreeg tijdens het BMA congres op 10 mei 2014. Het werd twee en een half uur vol avonturen, PowerPoint en voorbeelden.

We begonnen bij de oudheid: met sandalen uit het oude Egypte, 4000/5000 jaar oud !! ,
via het Chinese Lotus schoentje dat rond 1900 nog steeds werd gedragen en waarvoor de voeten van de vrouw hopeloos verminkt werden door het strak in te binden, naar de waterdichte Inuit laars, gemaakt van dierenhuid en die vandaag de dag nog steeds wordt gedragen.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

  

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.