logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

EMTC 2016 verslag

 Lees meer: EMTC 2016 verslagHet EMTC vindt plaats van 26 tot 29 mei 2016 en wordt door Oostenrijk georganiseerd in Innsbruck (Tirol).

Vanaf het moment dat de eerste Nederlandse congresgangers zijn aangekomen houden wij u op de hoogte door korte verslagen van ervaringen en activiteiten die hebben plaatsgevonden. 23 - 24 - 25  - 26 - 27 - 28 - 29  mei geplaatst. Evenals de laatste dag. Aan alle mooie dingen komt een eind.

Lees meer

Aanmelden voorselectie EMTC 2016

Op 26 - 29 mei 2016 vindt in Innsbruck het EMTC (European Master Tailor Congress) plaats waarvoor Nederland uiteraard ook weer uitgenodigd is.

Zoals altijd zal er weer een internationale modeshow worden gehouden waarbij elk van de 5 aangesloten landen zich kan presenteren. De BMA kan deze keer weer 20 stukken op het podium laten zien, zowel dames- als herenkleding.

Meldt je hier aan voor de voorselectie op 16 april 2016 tijdens het BMA-congres.

Lees meer

Uitnodiging voor deelname aan voorselectie EMTC 2016

Lees meer: Uitnodiging voor deelname aan voorselectie EMTC 2016 Van 26-29 mei 2016 vindt in Innsbruck het EMTC (European Master Tailor Congress) plaats waarvoor Nederland uiteraard ook weer uitgenodigd is.

Zoals altijd zal er weer een internationale modeshow worden gehouden waarbij elk van de 5 aangesloten landen zich kan presenteren. De BMA kan deze keer weer 20 stukken op het podium laten zien, zowel dames- als herenkleding.

Dit jaar gaat het bestuur een aantal BMA leden benaderen met het verzoek om een stuk voor het EMTC te maken. Daarnaast krijgen alle BMA leden (en zelfs niet BMA leden) de kans om een stuk voor het EMTC te maken. Wanneer deze stukken in de voorronde tijdens het congres van 16 april 2016 worden uitgekozen, wordt jouw kleding straks op het internationale plankier getoond!

Lees meer

Men neme… de vergelijkende modellen

Lees meer: Men neme… de vergelijkende modellen Men neemt één stuk damesstof en één stuk herenstof en stuurt dit naar alle vijf regio’s van de BMA. De regio’s gaan bij hun leden vragen of er iemand is die alleen, of in teamverband, hier een creatie uit kan maken. De benodigde fournituren, schoudervullingen, knopen en plakbatist worden door BMA leveranciers kosteloos beschikbaar gesteld. Daarnaast mag men een complementerende stof gebruiken.

Ieder jaar weer is het een lust voor het oog hoe deze zelfde stoffen worden verwerkt in unieke creaties. Ook wordt er door degenen die de stoffen uitzoeken erop gelet dat de verwerking van het materiaal niet te makkelijk is, een klein beetje rek of krimp kan menig ontwerp laten slagen of…

Lees meer

Op de klapstoel: Ellemarie van Laanen

Lees meer: Op de klapstoel: Ellemarie van Laanen Naar aanleiding van de Internationale show die tijdens het EMTC2014 in Bazel, Zwitserland werd gehouden, hebben wij de ontwerpers/kleermakers gevraagd over hun creatie(s) te vertellen.

Ieder stuk heeft zijn eigen verhaal en deze creatievelingen vertellen er graag over. Vandaag hebben we Ellemarie van Laanen op de klapstoel zitten. Haar bedrijf heet Miquelle maatkleding en is gevestigd in Tilburg, hier maakt zij naast dames- en herenmaatkleding ook theaterkleding. Verder geeft zij les op het ROC Tilburg op de afdeling mode.

Lees meer

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger