logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Jan Taminiau krijgt Grand Seigneur

c_200_200_16777215_00_images_stories_com_form2content_p4_f85_jan-taminiau.jpg Tijdens het Nationaal Modecongres op 27 maart 2014 reikt Modint de 26ste Grand Seigneur uit. Dit jaar gaat de hoogste modeonderscheiding naar Jan Taminiau, één van de bekendste en meest geliefde modeontwerper van Nederland. “Jan Taminiau is bij uitstek één van de leidende ontwerpers van een nieuwe generatie die zoveel impulsen geeft aan de creatieve industrie in ons land. Hij verweeft op een verrassende wijze traditionele stoffen en ambachtelijke handwerktechnieken met vooruitstrevende vormgeving”, aldus Han Bekke juryvoorzitter en tevens voorzitter van Modint.

De Grand Seigneur is in 1984 ingesteld om personen, ondernemingen of instellingen te onderscheiden die door daad, prestatie en persoonlijkheid hebben bijgedragen tot vorming van een beter begrip van mode en kleding. Het gaat hierbij niet om het signaleren en belonen van in het oog springende rages of opmerkelijke trends. Het gaat om personen of bedrijven die gedurende een langere periode een duidelijke bijdrage hebben geleverd aan het modebeeld en modebewustzijn van consumenten. Deze personen of bedrijven worden met de Grand Seigneur in de schijnwerper gezet.

Grand-Seigneur-AwardDe jury bestaande uit Louki Boin, Liesbeth in 't Hout, Mariëtte Hoitink, Jan Berger, Frans Ankoné, John de Greef en voorzitter Han Bekke, waren het dit jaar unaniem eens met de keuze van de 26ste Grand Seigneur winnaar. Volgens hen voldoet Jan Taminiau ruimschoots aan de criteria van deze prestigieuze prijs. Jan Taminiau verweeft op een verrassende wijze traditionele stoffen en ambachtelijke handwerktechnieken met vooruitstrevende vormgeving.

Jan Taminiau schaart zich in een imposante lijst van eerdere winnaars zoals Victor & Rolf, schoenontwerper Jan Jansen, Marlies Dekkers, Lidewij Edelkoort, G-Star Raw, Inez van Lamweerde en Vinoodh Matadin. De laatste Grand Seigneur werd in 2012 uitgereikt aan modejournaliste Fiona Hering.

De onderscheiding, een sculptuur vervaardigd door beeldend kunstenares Wendela Gevers Deynoot, wordt uitgereikt op het 2e Nationaal Modecongres in het Stadhuis van Arnhem.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger