logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Rijks Muse

c_200_200_16777215_00_images_stories_com_form2content_p4_f140_rijks-muse.jpg De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum is gewonnen door de twee ontwerpers Asnate Bockis (1984) en Rogier Arents (1987). De internationale jury, bestaande uit ontwerpers, creatieven en museumdirecteuren kozen uit de 820 inzendingen unaniem een overtuigende winnaar.

De twee jonge ontwerpers, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, maakten een complete make-up lijn, gebaseerd op een vijftal vrouwen uit het Rijksmuseum. De feestelijke bekendmaking vond onlangs plaats in het Rijksmuseum.

Het materiaal is gebaseerd op drie technieken, door kunstenaars toegepast, om expressie uit te drukken, te weten de beeldhouwkunst (foundation), tekenkunst (make-up potloden) en schilderkunst (oogschaduw-box).

rijks-museDe make-uplijn, met de naam Rijks Muse, is gebaseerd op het kleurenschema van een vijftal vrouwenportretten uit de collectie van het Rijksmuseum, waaronder de Brieflezende Vrouw (1633) van Vermeer en het Portret van Alida Christina Assink (1833) van Adam Kruseman. De ontwerpers zeggen de naam te ontlenen aan de vrouw in de kunst, oftewel "de vrouw in de kunst is als een muze".

Het winnende ontwerp en het werk van de negen finalisten wordt vanaf 17 april tot en met 22 juli 2014 tentoongesteld in het Rijksmuseum. Onderzocht wordt of Rijks Muse in productie kan worden genomen en verkocht gaat worden in de Rijksshop.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger