logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Iris van Herpen wint Franse modeprijs

c_200_200_16777215_00_images_stories_com_form2content_p4_f237_300x-iris-van-herpen.jpg De Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen heeft donderdag in Parijs de Franse Andam Fashion Award gewonnen. De prijs is bedoeld om beginnende ontwerpers verder te helpen in hun carrière.

Van Herpen wint een geldbedrag van 250.000 euro, waarmee ze haar modelabel, dat ze in 2007 oprichtte, kan uitbreiden. Daarnaast wordt zij een jaar lang intensief begeleid door François-Henri Pinault, de directeur van luxebedrijf Kering, die haar zal adviseren op het gebied van marketing, financiering, communicatie en productie.

Ten slotte zal modelabel Hudson’s Bay company voor een ton aan kleding afnemen van Van Herpen, krijgt ze kristallen van Swarovski met een totale waarde van 10.000 euro en mag ze twee collecties presenteren in Galeries Lafayette in Parijs.

De Andam Fashion Award werd in het leven geroepen door het Franse kunstfonds, de Association Nationale pour le Développement des Arts de la Mode. Eerder wonnen de inmiddels bekende ontwerpers Martin Margiela, Viktor & Rolf en Jeremy Scott de prijs.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger