logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Kunstuur over mode

victor-rolf.jpg Kunstuur is hét programma over beeldende kunst. Elke week word je bijgepraat door kunstkenners en museumgasten kijken met een frisse blik naar de nieuwste tentoonstellingen en je ziet hoogtepunten uit design, mode, fotografie en architectuur.

Zondagmiddag 5 oktober speciale aandacht voor mode in Kunstuur. Steeds meer mode-ontwerpers keren zich af van de mode industrie. Geen mode voor het oog, maar mode als pleidooi. Als iedere zes maanden een nieuwe collectie van je wordt verwacht, hoe kan je dan als modeontwerper duurzaam werken?

Vanaf 11 oktober is het werk van ruim vijftig internationale modeontwerpers te zien in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waarbij kritiek op ons huidige modesysteem én de toekomst van de mode centraal staat. Onder deze ontwerpers het duo Viktor & Rolf, die een pleidooi houden voor onthaasting. Verder onder meer Nederlands talent Aliki van der Kruijs. Niet zij zelf maar de regen bepaalt het patroon van haar stof.

5 oktober 2014 om 17:05 uur op NPO 2

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger