logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Samenwerking Rijksmuseum en Kop en Staart

c_200_200_16777215_00_images_stories_com_form2content_p4_f339_Rijksmuseum-clutch-portomonnee.jpg Ilse Horck van het fashion label Kop en Staart heeft speciaal voor het Rijksmuseum een clutch en bijhorende portemonnee ontworpen. Deze accessoires zijn met de hand gemaakt met gebruik van een bijzondere lasertechniek, waarbij kleine gaatjes in het leer zijn aangebracht waardoor er een kanten dessin is ontstaan. Bovendien worden er restanten van leer voor gebruikt. Net zoals voor de productie van alle portemonnees.

"Ik merkte op dat er na het maken van de schoenen en tassen van Kop en Staart veel leer overbleef. Ik vond het zonde om daar niks mee te doen. Zo besloot ik om met de restanten leren portemonnees te maken. Iedere portemonnee ziet er anders uit, een limited item dus", aldus Ilse. Alle items van Kop en Staart worden op verantwoorde wijze met de hand gemaakt in Portugal, door vrouwen – veelal thuiswerksters - die het soms financieel moeilijk hebben.

De portemonnee en de clutch zijn verkrijgbaar in de museumshop van het Rijksmuseum in Amsterdam en via de webshop van Kop en Staart.

Gerelateerde artikelen

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger