logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

NL    Vlaggen Duitstalige landen     
Geef je nu op voor de R-Couture wedstrijd die plaats zal vinden tijdens de TMV op 17 november.   Melden Sie sich jetzt für den Re-Couture Modewettbewerb an, der während des TMV am 17. November stattfinden wird.

  aanmeldingsformulier

   

Antragsformular

Lezing Josine Droogendijk

Koningin Máxima heeft door de jaren heen meer dan 850 verschillende outfits gedragen. Josine Droogendijk, auteur van de bestseller 'De Magie van Máxima - 5 jaar modekoningin' kent ze allemaal. Tijdens haar lezing nemen we een kijkje in de garderobe van Máxima. Wat is typisch Máxima? Bij welke couturiers kan ze goed slagen? Waar moet de koningin op letten bij het aanschaffen van kleding en wat is het lot van gedragen kleding? Passend bij het thema van het congres duiken we ook in het onderwerp duurzaamheid. Wordt koninklijke kleding vaker gedragen? Wat gebeurt er met de Prinsjesdagjurken van Beatrix en wie krijgt de afdankertjes van de koninklijke familie?

Lezingen tijdens EMTC

Lees meer: Lezingen tijdens EMTC 10 t/m 13 mei is het Natuurlijk!/Natürlich EMTC 2018.

Op vrijdag 11 mei is de dag vol met lezingen rondom het thema
“circulaire economie”.

Lees meer

Wolkat

Lees meer: WolkatWolkat is al vier generaties een Tilburgs familiebedrijf in textielrecycling. Ingezameld textiel wordt in-house omgetoverd tot nieuwe producten voor de mode-, auto- of meubel-industrie. Deze circulaire werkwijze maakt Wolkat het enige textielbedrijf ter wereld die de volledige keten beheerst; het sorteren, recyclen, spinnen en weven van textiel onder één dak.

Lees meer

Strawberries Fashion

Lees meer: Strawberries Fashion

Voel de tedere zachtheid van los geweven katoen, Ruik de frisse geur van natuurlijke indigo of Strijk over de kleine bobbeltjes op de hand gesponnen zijde.

Bij plantaardige vezels is Moeder Natuur nog duidelijk herkenbaar. Stoffen gemaakt van deze vezels zijn (grotendeels) biologisch afbreekbaar. Hier komt nog bij dat de verbouw van vezelgewassen een belangrijke bron van inkomsten is voor kleine boeren in Afrika en Azië. Tijdens hun groei hebben deze gewassen bovendien CO2 geabsorbeerd, geleid tot water retentie en tot betere bodems door verhoogd organisch materiaal.

Lees meer

Minder produceren. Meer waarde toevoegen

Op het EMTC 2018 in Zaandam geven docenten modevormgeving Jan ter Heide en Mechtild Kets vrijdag 11 mei een workshop die tegelijkertijd een lezing en een expositie is.

Lees meer: Minder produceren. Meer waarde toevoegen

Het uitgangspunt: ‘Minder produceren, meer waarde toevoegen’.

Wij willen inspireren tot een andere houding, een andere benadering. Hoe kunnen we samen ons vakgebied veranderen en zo de CO2 footprint van de mode-industrie drastisch verkleinen?

Lees meer

Programma vrijdag 11 mei 2018.

Inntel Hotel in Zaandam. : Provincialeweg 102, 1506 MD Zaandam

9.00 – 12.00 uur: Lezingen.
12.00 – 14.00 uur: Lunch en bezoek standhouders.
14.00 – 15.30 uur: Lezingen.

Het Inntel Hotel in Zaandam is makkelijk te bereiken met de trein. Het ligt tegen het NS station aan. Parkeren in de parkeer garage van het hotel is mogelijk. Daar zijn kosten aan verbonden.
Parkeren bij Weidevennen Purmerend, Koog-Zaandijk, Koog Bloemwijk en Zaandam Kogerveld is gratis. Neem dan het laatste stukje met de trein.

De prijs, vermeld op het aanmeldformulier is inclusief koffie en lunch en bezoek standhouders.

  • 1
  • 2
Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger