logo-BMA

Ontwerpers en makers van schoenen, tassen, kleding en de modevakscholen.
Voor liefhebbers van ambachtelijk gemaakte mode en accessoires.

word lid de Branchevereniging Mode Ambachten

Ledengedeelte

Algemene informatie privacy wet AVG

c_200_200_16777215_00_images_stories_com_form2content_p4_f652_BMA_modeambachten_avg_privacy_wet.jpg Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU).

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt niet meer.
De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Wat verandert er door de AVG?

De AVG zorgt onder meer voor:
versterking en uitbreiding van privacyrechten;
meer verantwoordelijkheden voor organisaties;
dezelfde, stevige bevoegdheden voor alle Europese privacytoezichthouders, zoals de bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen.

Geldt de AVG ook voor kleine mkb'ers en zzp'ers?

Ja, de nieuwe Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers die gegevens verwerken. Zoals het bijhouden van afspraken van klanten, telefoonnummers van klanten of personeelsinformatie.

Ik bewaar klant of leerling gegevens ?

Wat moet u doen:

  1. Privacy verklaring: u dient te inventariseren welke persoonsgegevens u bewaart, zoals naam ,Adres, Postcode ,Plaats, Emailadres enz, daarnaast zijn er nog bijzondere gegevens zoals kledingmaat, of misschien wel dieetwensen. Van al die gegevens is het noodzakelijk te vermelden waarom u ze bewaard en hoelang u ze bewaard ook is het belangrijk aan te geven wie bij de gegevens kan komen. Een voorbeeld van een privacy verklaring kunt u nadat u bent ingelogd hier downloaden.
  2. Verwerkingsregister: in dit register zet u de type persoonsgegevens, de verwerkingsdoeleinden,( waarvoor gebruikt u ze),Bron van de gegevens ( hoe komt u er aan) met welke partijen gegevens gewisseld worden, de bewaartermijn.

Ik heb een website wat moet ik doen?

Graag verwijzen wij door naar een webpagina van onze webmaster, waar u meer informatie hierover kunt vinden: klik hier

Deze website maakt gebruik van cookies ter verbetering van het functioneren van de website. Door gebruik te maken van onze website gaat u hiermee akkoord
Meer info... Ok Weiger